Konekatu 3, 15230 Lahti
Arkisin 7.00-16.00

”Meille paikallinen sopiminen on itsestäänselvyys”

”Meille paikallinen sopiminen on itsestäänselvyys”

Kun Rekkapajan toimitalon ovesta astuu sisään, tulijaa tervehtii todellinen äijäenergia. Ikkunoissa on rekka-aiheiset ikkunaverhot, seinille on kiinnitetty isoja lakanoita, joihin on ikuistettu pajalta lähteneitä kuorma-autoja.

Rekkapajalla menee lamasta huolimatta hyvin, asiakkaita riittää ja tulevaisuuteen uskotaan. – Meillä ei tehdä sutta ja sekundaa, asiakkaan toiveet sanelevat toimintaamme. Teemme sitä, mitä meidän toivotaan tekevän, kertoo yksi omistajista Juha Onnelainen.

Vuonna 2013 perustettu Rekkapaja on kolmen miehen yritys, jolle Suomalaisen Työn Liitto myönsi helmikuussa Avainlippu-diplomin.

Rekkapajan historia yltää valtio-omisteiseen Pajakulma Oy:öön, jossa Juha Onnelainen ja Heikki Lamminen työskentelivät. He ja Juha Pääkkönen perustivat Rekkapajan jouluna 2013. Kasvu on ollut nopeaa. – Alkuun olimme vuokratiloissa, mutta vuosi sitten meille valmistui omat toimitilat Konekadulle, kertoo Onnelainen.

Hän kertoo, että hallin puolella työskentelee parhaat äijät ikinä. Paikallinen sopiminen on ollut alusta alkaen itsestään selvää. Periaate on, että kun työnantaja joustaa, joustaa työntekijäkin. – Jos nyt pitäisi lomauttaa niin se olen minä joka lähtee, sanoo Juha Onnelainen.

Laadusta ei tingitä

Rekkapaja asentaa raskaan ajoneuvokaluston päälirakenteita kuten esimerkiksi vaihtolavalaitteita, nostureita, maansiirtolavoja, jätepakkaajia, jäteastioiden pesulaitteita. Se huoltaa ja korjaa kuorma-autojen päälirakenteita, myy niihin varaosia, lavoja, hommaa alustoja ja koppeja. Käytettyjä autoja voidaan tuoda Keski-Euroopasta, ja ne varustetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Koska autot ovat liikenteenharjoittajille kalliita investointeja, OP-Yrityspankki on läheinen yhteistyökumppani yrityksen ja heidän asiakkaiden välillä.

Kuljetusyrittäjien bisnes perustuu aikatauluihin ja luotettavuuteen. – Mikäli auton laitteet hyytyvät kesken työn, on apu tultava nopeasti.  Asiakkaan autot on saatava nopeasti liikkeelle ja meillä joustetaan.  Tarvittaessa toimitusjohtaja Heikki Lamminen vaihtaa työhaalareihin ja siirtyy hallin puolelle. Laadusta ja suoritusvarmuudesta meillä ei tingitä.

 

Artikkeli julkaistu ESS.fi 19.4.2016